Начин на приготвяне
Шоколадът се разтопява на водна баня на среден огън при непрекъснато бъркане. Излива се на тънък слой върху целофан и се оставя да изстине. Изрязват се 9 квадрата.
Приготвя се крем, като маскарпонето се смесва с коняка, захарта, предварително накиснатия във вода за половин час и отцеден желатин. Добавя се разбитият жълтък.
Сто грама от ягодите се пасират, добавя се малко вода и захарта и се кипват. Добавя се нишестето, размито с вода, и всичко се загрява на котлона, без да кипва.
В три чинии се слага по един квадрат. Отгоре се слага от маскарпонето и се подреждат няколко цели ягоди. Отгоре се покриват с втори квадрат, крем и ягоди, и се покриват с трети квадрат.
Сервират се, украсени с ментови листенца и заляти с ягодов сос.