Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други десерти»Милфьой»Шоколадов милфьой с маскарпоне

Шоколадов милфьой с маскарпоне

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Шоколадов милфьой с маскарпоне1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Ако се опитате да си представите перфектния десерт, сме сигурни, че си представяте точно този"

Необходими Продукти

  • шоколад - 100 г
  • ягоди - 500 г
  • мента - 4 клонки
  • яйца - 1 бр.
  • маскарпоне - 200 г
  • захар - 100 г
  • коняк - 20 мл
  • желатин - 20 г
  • нишесте - 20 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Шоколадът се разтопява на водна баня на среден огън при непрекъснато бъркане. Излива се на тънък слой върху целофан и се оставя да изстине. Изрязват се 9 квадрата.

Приготвя се крем, като маскарпонето се смесва с коняка, захарта, предварително накиснатия във вода за половин час и отцеден желатин. Добавя се разбитият жълтък.

Сто грама от ягодите се пасират, добавя се малко вода и захарта и се кипват. Добавя се нишестето, размито с вода, и всичко се загрява на котлона, без да кипва.

В три чинии се слага по един квадрат. Отгоре се слага от маскарпонето и се подреждат няколко цели ягоди. Отгоре се покриват с втори квадрат, крем и ягоди, и се покриват с трети квадрат.

Сервират се, украсени с ментови листенца и заляти с ягодов сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
51
42
30
20
10
Дай твоята оценка: