Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Крем за торта»Бял шоколадов мус с маскарпоне и шампанско

Бял шоколадов мус с маскарпоне и шампанско

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
1k10k3k1
Бял шоколадов мус с маскарпоне и шампанско
Снимка: marcheva14
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Общо
20 мин.
Порции
4
"А има и десерти, които не са за всеки ден, те са за специалните моменти и специалните хора"

Необходими Продукти

  • маскарпоне - 250 г
  • захар - 50 г
  • шампанско - 40 мл (или друг вид висококачествено сухо бяло вино)
  • бял шоколад - 150 г
  • сметана - 200 мл + 60 мл (35 %)
  • желатин - 5 г
  • вода - 30 мл студена
  • декорация - листа мента, стружки от бял шоколад, дребни свежи плодове
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиват се маскарпонето, захарта и шампанското до гладък крем. Накисва се желатинът в студена вода за 5-10 минути докато набъбне.

На водна баня се разтопява белият шоколад.

На умерен котлон се сгорещяват 60 мл сметана. Сваля се от огъня и се добавя накиснатият желатин. Разбърква се до стопяването му.

Добавя се сметаната с желатина към шоколада. Разбърква се до гладка смес. Оставя се да се охлади на стайна температура, но не трябва да стяга.

Добавя се на части овкусеното маскарпоне към шоколадовата смес. Разбърква се до гладък и лъскав крем.

Разбиват се останалите 200 мл сметана до меки върхове и постепенно се добавя към шоколадовия крем, като се разбърква със силиконова шпатула или дървена такава.

Разсипва се мусът в подходящи чаши. Оставя се в хладилник за повече от 2 часа, за да стегне.

За да се приготвят стружките от шоколад, той се затопля и с белачката за зеленчуци се оформят стружки.

Поднася се мусът, поръсен със стружки и дребни плодове. Добавя се свежо листо мента за малко разкош.

Източник: angellovescooking.blogspot.com

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: