Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Шоколадов сладкиш»Шоколадов сладкиш с маскарпоне

Шоколадов сладкиш с маскарпоне

StefanStefan
Готвач
10039474
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Шоколадов сладкиш с маскарпоне
Снимка: Stefan
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
80 мин.
Порции
12
"Шоколад ли казвахте, че ви се хапва? Ние излизаме с двойно по-добра комбинация"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • захар - 150 г
  • масло - 80 мл
  • мляко - 200 мл
  • ванилова захар - 10 г
  • бакпулвер - 10 г
  • какао - 30 г
  • брашно - 190 г
  • за сиропа
  • мляко - 200 мл
  • какао - 15 г
  • за крема
  • сметана - 300 мл сладка
  • маскарпоне - 250 г
  • за заливка
  • сметана - 200 г сладка
  • шоколад - 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата със захарта и ваниловата захар.

Добавете млякото към яйцата и захарта и продължете да разбърквате.

Добавете маслото към всичко и комбинирайте. Изсипете какаото, бакпулвера и брашното в сместа, разбъркайте добре, за да се разбият бучките.

Печете на 200 °C за 20 минути.

Разбъркайте какаото и млякото в малък тиган и сварете за 3 минути. Изсипете върху готовата кора, за да сиропирате сладкиша.

Разбийте сладката сметана и я комбинирайте с маскарпонето.

Намажете кората с крема с маскарпоне.

Разтопете шоколада със сладка сметана на котлона и залейте шоколадовия сладкиш с маскарпоне.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: