Кралска шарлотка

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Кралска шарлотка2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • ягодов конфитюр - 400 г
  • сметана - 300 г
  • яйца - 8 бр.
  • захар - 150 г
  • пудра захар - 100 г
  • ванилия - 1 бр.
  • брашно - 100 г
  • желе - 1 пакетче за торта
  • коняк - 3 с.л.
  • ягоди - 200 г
  • мента - 4 стръка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пет яйца се разбиват със захарта до пяна. Добавя се по малко брашното и се замесва тесто. Разпределя се на равен слой с дебелина около половин сантиметър в тава, постлана с хартия за печене. Пече се половин час на 200 градуса до златиста коричка.

Блатът се вади и се слага с коричката надолу върху кърпа. Нанася се конфитюрът, размазва се добре и тестото се завива на стегнато руло, като се повдига кърпата. Охлажда се. Нарязва се на резени с дебелина половин сантиметър и се подреждат един до друг в продълговата форма за кекс, като се покриват и стените.

Приготвя се желе за торта според описанието на опаковката. Жълтъците от останалите яйца се разбиват с две трети от пудрата захар и се добавя конякът. Добавя се все още незастиналото желе.

Белтъците се бият на сняг, добавя се останалата пудра захар и ванилията. Жълтъците и белтъците се смесват внимателно със сметаната.

С тази смес се покриват резенчетата руло. Формата се оставя за 5 часа в хладилника и преди сервиране се украсява с цели ягоди и листенца мента.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Софи Б.
Софи Б.
Мммм! Страхотна е!
14.06.2020 22:31