Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Медена шарлотка с коняк

Медена шарлотка с коняк

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Медена шарлотка с коняк1 / 2
05/09/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • брашно - 200 г
  • яйца - 4 бр.
  • ябълки - 3 бр.
  • мед - 1 с.л.
  • масло - 1 с.л
  • коняк - 2 с.л.
  • лимони - 1 бр.
  • грис - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кръгла форма за кекс се поръсва с гриса. Ябълките се обелват и се нарязват на тънки резенчета, поливат се със сока от лимона.

Яйцата се разбъркват, добавя се медът, брашното, конякът и омекналото масло.

С тази смес се покриват ябълките. Тавата се слага във фурната и шарлотката се пече 45 минути на 170 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: