Начин на приготвяне
Отделете белтъците от жълтъците.
Разбийте белтъците на гъст сняг с помощта на миксер, като прибавите и щипка сол. Прибавете жълтъците един по един, като продължите разбиването.
Прибавете захарта и отново разбийте.
Добавете лимоновата кора, брашното и бакпулвера. Разбъркайте.
Почистете ябълките, обелете корите и ги нарежете на малки кубчета.
Намажете дъното на форма за печене с маслото. Поръсете с галета.
Сложете ябълките.
Изсипете част от сместа, поръсете с боровинки и отново полейте с останалата смес.
Изпечете Шарлотата във фурна на 160-180 градуса.
Готовия плодов сладкиш обърнете с помощта на чиния и поръсете с пудра захар.
Когато се охлади, е готова за консумация.