Начин на приготвяне
Яйцата разбиваме с миксера. Прибавяме сол, захар и сода, 2 с.л. олио и прясното мляко също и пак разбиваме да гладкост.
Пресяваме брашното със сито и добавяме и него. Разбиваме с миксера всичко. Получава се еднородна жълта смес.
Слагаме хартия за печене в тавата на фурната и отгоре намазваме с 2 с.л. олио с помощта на четка, а отдолу с 1 с.л. олио.
Изливаме кашата и заглаждаме с шпатула. Печем голямата палачинка в загрята на 200 градуса фурна до порозовяване.
Става бухнала накъдрена на места палачинка. Мажем със сладко по избор и навиваме внимателно на палачинково руло малко след печене. Режем на парчета и ръсим с пудра захар.
Тази палачинка с прясно мляко в тава е уникално вкусна. Ако вместо със сладко я намажете с руска салата например, може да се получи невероятно солено руло като предястие.