Начин на приготвяне
Посочените продукти са за една голяма палачинка с диаметър 26 см. Би могло да се направят и две по тънки палачинки.
Можете да увеличите продуктите според нужните ви бройки.
Днес за десерт на малкия ми син, който не консумира животински продукти, приготвих тази вкусна палачинка.
През годините съм приготвяла палачинки без яйца и мляко, но поне тигана мажех с масло, този път ползвах олио.
Разбих хладката вода с брашното и щипка сол, както и ваниловата захар.
Получената гладка смес изсипах в обилно намазан с олио горещ тиган.
Пекох от едната страна за три минути или до видимо започнала да съхне горната страна на палачинката. След това обърнах и пекох веган палачинката още три минути от другата страна.
Намазах веган палачинка със сладко от къпини, навих на руло и поднесох с нектарини.