Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Чийзкейк»Чийзкейк с къпини и малини

Чийзкейк с къпини и малини

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
1k12k3k8k12
Чийзкейк с къпини и малини
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
23/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
90 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
100 мин.
Порции
6
"Неустоим чийзкейк със свежи плодове, от който ще похапнем повечко от 1 парче"

Необходими Продукти

  • чаени бисквити - 85 г
  • краве масло - 3 с.л. (размекнато)
  • желатин - 1 пакетче от 10 г
  • течна сметана - 200 мл
  • къпини - 200 г и малини
  • лимонов сок - 1+1 с.л.
  • захар - 3+2 с.л
  • крема сирене - 250 г
  • кисело мляко - 100 г гъсто или изцедено
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бисквитите се натрошават или смилат в блендер. След това им се прибавя три супени лъжици краве масло и всичко се обърква. Сместа се изсипва във форма с подвижен борд и застлана с хартия за печене и се притиска с лъжица, за да се оформи бисквитен блат.

За тази рецепта е необходима форма с диаметър 16 см. За съжаление аз не разполагах с такава и използвах по-голяма. По тази причина и на си личат самите разноцветни слоеве на този сладкиш. Формата се слага в хладилника за да се стегне блатът.

Плодовете се измиват и слагат в малка тенджерка заедно с три супени лъжици захар и едната супена лъжица пресен лимонов сок. Плодовете се загряват на котлона колкото да пуснат сок и захарта да се разтопи. Те трябва да останат цели, а не да се разкашкат. Накрая се прибавя разтвореният на водна баня 1/3 от желатина.

В отделна купа се смесват крема сиренето, киселото мляко, трите супени лъжици захар и една супена лъжица лимонов сок. Всички съставки се объркват добре до хомогенна, гладка смес. Накрая се прибавя останалият желатин, подготвен предварително на водна баня.

Сместа се разделя на три части. В първата част се изсипва само сокът, отделен от плодовете, като се разбърква, за да се оцвети сместа. Във втората част се слагат само плодовете и пак се разбърква, а третата си остава бяла.

Вади се изстиналата форма и върху блата се излива най-тъмната смес с плодовете. За да стегне по-бързо кремът, формата се слага във фризера за 20 мин. Изважда се и върху стегнатият вече слой се изсипва сместа, смесена само със сока от плодовете.

Разстила се равномерно и се поставя отново във фризера. След като стегне, се разпределя останалият бял крем. Поставя се в хладилник и след като се стегне и той, чийзкейкът се украсява с пресни плодове.

При мен се получиха само два слоя, защото формата ми се оказа доста голяма, а и в оцветяването нямаше голяма разлика. Но въпреки всичко се получи много вкусен десерт.

Чийзкейкът с къпини и малини е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
511
40
30
20
10
Дай твоята оценка: