Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Банички»Малки пухкави банички в еър фрайър

Малки пухкави банички в еър фрайър

ВалерияВалерия
Мастър Шеф
2474k6431
Малки пухкави банички в еър фрайър
Снимка: Валерия
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
25 мин.
Порции
8
"Малки пухкави банички в еър фрайър са перфектната закуска Приготвяйте айрянчето"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 8 бр.
  • кисело мляко - 200 г
  • олио - 1/4 ч.ч. /60 мл/ или разтопено масло
  • сода за хляб - 1 ч.л. равна
  • яйца - 2 бр. /L/
  • сирене - 200 г натрошено
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В снимките съм показала и процеса на приготвяне на малките банички.

Може да ползвате всякакви купички от тези, които са за крем карамел. Показала съм на снимките няколко варианта. Купичките се мажат с малко масло.

Содата се слага в млякото и се разбърква. След това се прибавят останалите продукти и всичко се разбива с бъркалка. На една кора се слагат 3 с.л. от сместа и се размазва навсякъде.

Първо се навива на руло, а след това на охлювче. Краят се подпъхва отдолу и се слага в купичката.

Баничките в еър фрайър се пекат във фурната на 180 °C за около 25-30 минути. Преценете според фурната ви, моята е газова и пече различно.

Моите банички изпекох в еър фрайъра. Уредът се включва да загрее на 200 °C за 5 минути.

След това градусите се намаляват. Баничките се пекат на програма bake. Първо 10 минути на 165 °C и после още 5 на 160 °C.

Не се обръщат малките пухкави банички в еър фрайър.

Източник: Вкусни рецепти с Валерия

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: