Начин на приготвяне
В снимките съм показала и процеса на приготвяне на малките банички.
Може да ползвате всякакви купички от тези, които са за крем карамел. Показала съм на снимките няколко варианта. Купичките се мажат с малко масло.
Содата се слага в млякото и се разбърква. След това се прибавят останалите продукти и всичко се разбива с бъркалка. На една кора се слагат 3 с.л. от сместа и се размазва навсякъде.
Първо се навива на руло, а след това на охлювче. Краят се подпъхва отдолу и се слага в купичката.
Баничките в еър фрайър се пекат във фурната на 180 °C за около 25-30 минути. Преценете според фурната ви, моята е газова и пече различно.
Моите банички изпекох в еър фрайъра. Уредът се включва да загрее на 200 °C за 5 минути.
След това градусите се намаляват. Баничките се пекат на програма bake. Първо 10 минути на 165 °C и после още 5 на 160 °C.
Не се обръщат малките пухкави банички в еър фрайър.
Източник: Вкусни рецепти с Валерия