Начин на приготвяне
Вземам една кора и разделям през средата на две. Намазвам с маслото и прегъвам половинката - получава се правоъгълник. Намазвам и половинката с масло. Поставям дървено шишче или друга удобна пръчка на дългата част.
Започвам да навивам руло с пръчката. Оставям около 1 см ненавито от кората. Навитото руло около пръчката започвам леко да набирам кората към центъра - не стягайте прекалено много.
След това внимателно вадя пръцчаката и оформям кръг, в чиято среда поставям незавитата кора. Това се повтаря с всяка кора.
Готовите банички нареждам върху намазнена кора за печене. Преди да включа уреда, отново намазвам отгоре с масло.
Пека ги на 190 градуса за 10 минути.
Докато се пекат, се захващам да направя захарен сироп. Количеството изцяло зависи от вас- каква сладост предпочитате. Горе-долу съотношението е 3:2 за направа на на захарен сироп, но всичко е въпрос на вкус.
Тук при тези банички не е нужно голямо количество (ако правите само с една кора). Поради това е достатъчно 2 ч.ч. да кипнете на котлона с 1 ч.ч. захар. Когато заврят, аз обичам да капна и малко ванилия. Готовия сироп оставам настрана да изстине.
Изпеклите се банички нареждам в тавичка и още горещи леко поливам със сиропа. След това в средата поставям сладкото от череши, орехите и поръсвам с кокосовите стърготини.
Сладките банички се сервират както топли, така и леко изстинали.
Сладките банички Слънце в Инстант пот еър фрайър са готови.