Начин на приготвяне
В купа за месене настържете сиренето и кашкавала, добавете 1 ч. л. захар, 1 ч.л. сол, разтопеното масло и 1 ч.ч. кисело мляко с 1 ч.л. сода за хляб, разбъркайте всичко и добавете постепенно брашното.
Омесете нелепнещо тесто, ако се наложи добавете още брашно.
Завийте тестото в стреч фолио, сплескайте го малко, да не е на голяма топка, така после по-лесно ще работите с него, оставете го в хладилник за около 1 час.
Извадете тестото от хладилника, разделете го на 6-8 топки.
Вземете едната топка и я разточете с диаметър колкото една чиния и с дебелина около ½ сантиметър, разрежете на триъгълници и ги навийте от широката част към върха на триъгълника.
Диаметъра на чинията и ширината на триъгълниците нямат определен размер, изберете вие, но колкото са по-малки, толкова са по-вкусни и се хапват като бонбончета.
След като сте навили кифличките ги намажете с разбит жълтък, смесен с 1 ч.л. прясно мляко.
На дъното на съда на еър фрайър сложете хартия за печене, подредете солените кифлички.
Печете на 160 градуса за около 10 минути с навитата част нагоре.
Щом се запекат и добият златист цвят, веднага ги обърнете да се запекат за 5 минути и от долната им страна.
След като са се запекли, веднага ги извадете и обърнете, докато са още топли за да придобият първоначалния си вид.
Не се притеснявайте, че трябва да обръщате кифлички да се запичат, тестото е много хубаво и еластично, кифличките няма да станат сплескани и тестени.
Кифличките в еър фрайър стават много вкусни, с хрупкава коричка и пухкави отвътре.
Да ви е сладко!
Коментари