Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Шоколадова Торта»Шоколадова торта за диабетици и кето-режим

Шоколадова торта за диабетици и кето-режим

ВалерияВалерия
Мастър Шеф
2283k5803k1
Шоколадова торта за диабетици и кето-режим
Снимка: Валерия
1 / 4с Видео
16/08/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
75 мин.
Порции
10
"Тортата се прибира в хладилника поне за час. Колкото повече стои, по-хубава става - ако е възможно да изчакате"

Необходими Продукти

  • За един блат
  • яйце - 1 бр. /L размер/
  • масло - 30 г меко
  • заквасена сметана - 30 г
  • течна ванилия - 1/4 ч.л.
  • бадемово брашно - 30 г
  • орехи - 30 г смлени
  • бакпулвер - 1/2 ч.л.
  • подсладител - 30 г / смесвам стевия с еритритол /
  • За крема
  • течна сметана - 400 мл неподсладена за разбиване над 30%
  • маскарпоне - 250 г или крема сирене
  • какао на прах - 30 г
  • шоколадови капки - с еритритол или натурален шоколад - 100 г
  • подсладител - 120 г/ смесвам стевия с еритритол/
  • шоколад - допълнително за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Шоколадовата торта се прави с 4 блата.

Изолзвам стевия за сладкиши и еритритол на прах, които са 1:1 със захарта.

Сместа за всеки блат се прави отделно.

Белтъкът и жълтъкът се разделят. Жълтъкът се слага в блендер или чопър, а белтъкът - в друга купа.

За всички блатове използвам едни и същи съдове, не ги мия. Докато се пече единият блат, правя другия.

Към жълтъка се добавят всички останали съставки и се разбиват. Белтъкът се разбива с миксер на сняг.

След това разбитият белтък се прибавя към другата смес и всичко се обърква хубаво с шпатула. Сместа става доста гъста.

Използвам тава с диаметър 20 см. Предварително си подготвям 4 листа хартия за печене. Не мажа хартията с масло. Ако не сте сигурни в качеството на вашата, я намажете.

Сместа се разпределя с шпатула.

Блатовете се пекат в предварително загрята фурна на 180 °C за около 15 минути. Наглеждайте! Моята фурна е газова и пече различно. Блатовете се оставят да изстинат.

Внимавайте да не счупите блатовете при месенето. Ако стане, не е фатално, както ще видите във видеото.

Приготвянето на крема започва с разбиването на сметаната на гъст крем.

След това към нея се добавят какаото и подсладителят. Шоколадовите капки се разтапят на водна баня и също се добавят. Всичко се разбива с миксер. Накрая се добавя маскарпонето и отново се разбива.

Започва сглобяването на кето тортата - блат, крем, блат, крем и така до края. Слагайте повече крем между блатовете.

На мен винаги ми остава една малка купичка и си я правя на сладолед.

Не мога да украсявам торти и затова просто настъргвам натурален шоколад.

Тортата се прибира в хладилника поне за час. Колкото повече стои, по-хубава става.

Източник: Вкусни рецепти с Валерия

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: