Начин на приготвяне
Загрейте фурната на 160 градуса Намазнете подходяща форма за торта с краве масло и оставете настрана.
Смесете сухите съставки (бадемово с кокосовото брашно, бакпулвер, какаото и солта)
В голяма купа разбийте маслото с миксер до получаване на кремообразна смес. Добавете еритритола и продължете да биете до пухкава смес.
Прибавете яйцата, заквасената сметана и екстракт от ванилия към маслената смес и разбийте добре до получаване на хомогенна смес.
След което добавете и сухите съставки и разбъркайте.
Изсипете готовото тесто за шоколадовата торта във формата и изпечете в загрятата фурна за около 35-40 мин.
След като се изпекло, го оставете за малко да се охлади и изкарайте от формата.
Начупете шоколада на парчета и заедно с кокосово масло го разтопете в микровълнова през 30 секунди, разбърквайте до готовност.
Залейте страхотната торта с шоколадова глазура.
Оставете да се охлади и декорирайте кето шоколадовата торта по ваш вкус.