Кето шоколадова торта

Megan's kitchen ?Megan's kitchen ?
Новак
2165
Кето шоколадова торта
Снимка: Megan's kitchen ?
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
95 мин.
Порции
6
"С голямо вълнение ви споделяме тази рецепта за кето шоколадова торта, защото е наистина много вкусна"

Необходими Продукти

  • бадемово брашно - 190 г
  • кокосово брашно - 40 г
  • бакпулвер - 2 ч.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • яйца - 4 бр.
  • заквасена сметана - 80 г
  • екстракт от ванилия - 1 ч.л.
  • краве масло - 200 г (меко)
  • еритритол - 120 г
  • какао - 2 с.л.
  • За глазурата
  • черен шоколад - 1 бр.
  • кокосово масло - 2 ч.л.
  • горски плодове - за украса (ягоди, малини, къпини)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната на 160 градуса Намазнете подходяща форма за торта с краве масло и оставете настрана.

Смесете сухите съставки (бадемово с кокосовото брашно, бакпулвер, какаото и солта)

В голяма купа разбийте маслото с миксер до получаване на кремообразна смес. Добавете еритритола и продължете да биете до пухкава смес.

Прибавете яйцата, заквасената сметана и екстракт от ванилия към маслената смес и разбийте добре до получаване на хомогенна смес.

След което добавете и сухите съставки и разбъркайте.

Изсипете готовото тесто за шоколадовата торта във формата и изпечете в загрятата фурна за около 35-40 мин.

След като се изпекло, го оставете за малко да се охлади и изкарайте от формата.

Начупете шоколада на парчета и заедно с кокосово масло го разтопете в микровълнова през 30 секунди, разбърквайте до готовност.

Залейте страхотната торта с шоколадова глазура.

Оставете да се охлади и декорирайте кето шоколадовата торта по ваш вкус.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: