Начин на приготвяне
За тази веганска шоко торта в блендер смесете съставките за блата. Обелете бананите и авокадото и ги нарежете на парчета.
Включете на слаба степен, докато станат на гладко пюре. След това добавете какаовото масло, а накрая сухите съставки - какаото, ванилията, бакпулвера и брашното. Добре е да ги пресеете преди това.
След като сместа е готова, я изсипете в кръгла тавичка с незалепващо покритие и печете блата за торта на 180°C за 30 мин.
През това време направете крема. Отново в блендера обелете и сложете бананите, след това маслото и меда а накрая какаото.
По желание вместо мед може да използвате за подсладител няколко фурми.
След като блатът е готов и поизстинал, разрежете го на две. Сиропирайте със сок от компот, нанесете крем, след това другата част от блата, пак сок и отгоре крем за финала на веган тортата.
Оставете в хладилника за поне 3 часа преди сервиране на веган шоколадова торта.
Ако шоколадовата торта ти харесва, опитай и другите ни предложения за сурови торти или нашата торта Шварцвалд.