Начин на приготвяне
Първо, смилам бадемите на ситно.
След това разбивам яйцата с прясното мляко и прибавям смлените бадеми, пасираните стафиди и смокини, аз ползвах сушени и ги накиснах преди това да омекнат за двайсет минути в топла вода.
Следват ароматите, индийско орехче и ванилия. Накрая лъжица по лъжичка брашното с бакпулвер, разбърках след всяка лъжица.
Загрях котлона на максимум, след което намалих на средна степен, намазах обилно с олио тиган с незалепващо покритие и изпекох малки палачинки от всяка страна по около 5 минути.
Обръщаме ги пухкавите палачинки, наблюдаваме как върви процесът на печене.
Поднасят се поръсени с пудра захар.
Аз ги харесвам с кристална захар гръцките палачинки - няма да е излишно и малко домашно сладко - от малини например :)
Коментари