Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Печено сирене»Сирене Провалоне с доматен сос

Сирене Провалоне с доматен сос

Сирене Провалоне с доматен сос
Снимка: Албена Асенова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
35 мин.
Порции
2
"Консумираме сирене Провалоне с доматен сос, докато е още топло, с препечена филийка или брускета."

Необходими Продукти

  • сирене провалоне - 150 г
  • чесън - 2 скилидки
  • зехтин - 3 с.л.
  • домати - 2 бр.
  • сол
  • магданоз 3 - 4 стръка
  • черен пипер - 2 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В загрята мазнина за кратко се запържват две скилидки чесън. Към тях се прибавят настърганите домати.

Сосът от домати се овкусява със сол и щипка смлян черен пипер. Оставя се да се сгъсти, след което се дръпва от котлона и му се прибавя нарязани листа пресен магданоз.

Сосът се прехвърля в огнеупорен съд, а по средатаму се поставя плочка сирене Провалоне.

Отгоре сиренето се поръсва с щипка черен пипер и накапва с малко зехтин. Слага се във фурната и се запича на 180 градуса за около петнайсет минути или докато се размекне хубаво печеното сирене.

Консумираме сирене Провалоне с доматен сос, докато е още топло, с препечена филийка или брускета или италиански хляб.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: