Начин на приготвяне
Филийката ръжен хляб се препича в тостер.
В тиган с незалепващо покритие се слага малко зехтин и се оставя да загрее на силен огън.
Яйцата се чукват в купа и се разбиват.
При загрят тиган се изспиват и се завърта два-три пъти като палачинка, за да покрие дъното.
Отгоре се настъргва равномерно пармезана и се изключва котлона.
Омлетът е готов. Със силиконова шпатула се прегъват крайщата и омлетът се завива във формата на филийката.
Спанак се измива и отцежда.
Върху препечената филийка (тост) се слага спанак.
Добавя се омлетът и се капват няколко капки чили сос.
Доматът се измива и нарязва на едри парчета.
Слага се в чинията и се поръсва със сол.
Получава се здравословен и много засищащ сандвич с омлет и спанак.