Начин на приготвяне
1. Пресовайте скилидката чесън или я счукайте в хаванче.
2. Разтопете маслото в микровълнова или на водна баня и го добавете към чесъна.
3. Стрийте мащерката и също я добавете към чесъна и маслото. Разбъркайте добре.
4. Намажете едната страна на филийките със сместа и ги запечете на грил тиган или на незалепващ тиган до златисто.
5. Изпържете в незалепващ тиган яйцето, но без да добавяте допълнително мазнина. По желание може да го овкусите със сол и пипер.
6. Нарежете пилешкото филе на тънки лентички, пресния лук на ситно и сиренето на тънки филийки.
7. За оформянето на сандвича:
- Сложете листо маруля в чинията, отгоре поставете едната препечена филийка;
- Върху нея поставете 1-2 листенца пресен спанак и върху тях яйцето;
- Покрийте яйцето с филийките прясно овче сирене /може да използвате и кашкавал/ и отгоре наредете месото;
- Поръсете с пресния лук;
- Покрийте с втората филийка.