Начин на приготвяне
Ако сте любители на тестените закуски и тутманиците без месене, няма как да не изпробвате тази идея. Става лесно, не изисква много или трудни за намиране продукти. Класически тутманик със сирене, който да хапнете за закуска, обяд или пък на пикник.
Продуктите за тутманика се смесват в следната последователност - топло мляко, захар, мая, топла вода, олио, яйца, брашно, сол, сирене.
Завива се с фолио и се оставя да втаса 30-40 мин. Получава се гъста каша.
Изсипва се в тава, постлана с хартия за печене, намазва се с жълтъка и прясното мляко и се пече на 180 градуса без вентилатор около 40 мин.
Бъркан тутманик с яйца хапваме, докато е още топъл. Може да го поднесем с кисело мляко.