Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Тутманик»Бърз бъркан тутманик

Бърз бъркан тутманик

редакция:
Бърз бъркан тутманик
Снимка: Цветелина Стойкова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Време е да забъркате закуската - а тя днес ще бъде бърз бъркан тутманик"

Необходими Продукти

  • кисело мляко - 1 кофичка
  • сода - 1 ч.л.
  • сол - 1 щипка
  • олио
  • сирене - 200 - 300 г
  • яйца - 2 бр.
  • брашно
  • жълтъци - 1 бр.
  • кисело мляко - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изгасете содата в киселото мляко. Добавете солта и 1 с.л. олио. Разбъркайте добре. Сложете брашно, колкото поеме.

В отделна купа разбийте сиренето и яйцата. Сложете ги в тестото и ги разбъркайте добре с вилица, така че сместа да се разнесе навсякъде.

Подмажете и набрашнете тавичка. Изсипете сместа и я разстелете равномерна.

Намажете отгоре тутманика с жълтък и кисело мляко. Печете на 200 градуса до кафява коричка.

Ако рецептата ти харесва, опитай и другите ни предложения за домашен тутманик като този усукан тутманик или мързеливия тутманик.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.9
59
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
по гъсто от кексовото тесто
16.11.2024 09:57
Анонимен
Анонимен
По-объркана рецепта не съм виждала.
06.07.2022 02:38
7
Ilko Yonkov
Ilko Yonkov
ам,тъй де колкото поеме!!
26.11.2019 07:21
3
sylk
sylk
Наистина сте написали, че слагате брашно колкото поеме, но кажете каква гъстота на тестото трябва да се получи. По-рядко ли, по гъсто ли? Дайте някакъв пример защото има тесто за палачинки, за кекс, за питка и т.н. И още един въпрос - общото количество олио само една лъжица ли е?
06.06.2019 23:32
23
5
ivan николов чаталов
ivan николов чаталов
Колко брашн
11.04.2019 11:17
9
2
1
Покажи всички подкоментари