Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Тутманик»Бъркан тутманик по овчарски

Бъркан тутманик по овчарски

Бъркан тутманик по овчарски
Снимка: Стефани Николова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
3
"А вие пробвали ли сте този бъркан тутманик? Ако не, сега е моментът"

Необходими Продукти

  • брашно - 500 г
  • яйца - 4 бр. (от които 1 жълтък е за намазване)
  • сирене - 300 г
  • кисело мляко - 250 г
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • олио - 1 к.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Счукваме си три яйца.

Загасяме содата в киселото мляко и добавяме при яйцата.

В купа пресяваме брашното, правим кладенче и добавяме сместа от яйца и мляко, а след това и сиренето.

Намасляваме си една тава, преместваме тестото в нея, намазняваме отгоре.

С 1 жълтък намазваме добре тутманика.

Печем тутманика по овчарски на 180°C за около 20 минути или до необходимото зачервяване.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Не пише нищо за 1 кафена чашка олио кога се прибавя? Мисля, че към яйцата и млякото.
28.02.2023 20:44