Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Вита баница»Баница със сръбски кори и извара

Баница със сръбски кори и извара

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6894k2k9
Баница със сръбски кори и извара
Снимка: Мария Божилова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
10
"Баница със сръбски кори и извара - новата ви любима баница за закуска, после за втора закуска"

Необходими Продукти

  • сръбски кори за баница - 450 г
  • кашкавалена извара - 1 кг
  • козе сирене - 300 г
  • яйца - 7 бр.
  • масло - 150 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сръбските кори за баница се разстилат върху плот.

Кашкавалената извара се изсипва в купа, в която ще се разбърква сместа.

Козето сирене се натрошава на ситно и се прибавя към изварата. Разбърква се много добре.

Прибавят се яйцата, като предварително не се разбъркват. С вилица се разбърква много добре до получаване на хомогенна смес.

Тавата, в която ще се пече, се намазва много добре с масло.

Взимат се две кори една върху друга. Отгоре се разпределят по цялата кора 3 супени лъжици с връх от сместа.

Слагат се върху сместа 3 парченца масло.

Кората се навира на руло и се нарежда в тавата. По този начин се навиват всички кори.

След като баницата е навита, отгоре се нареждат парчета масло.

Пече се баница със сръбски кори и извара 60 мин в предварително загрята фурна на 200 °C.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: