Начин на приготвяне
За немския сладкиш разбивам яйцата с вилица и постепенно прибавям захарта, какаото, киселото мляко с бакпулвер, маслото, което съм стопила, едната праскова, нарязана на едро, брашното.
Получава се гъсто, плътно тесто, което изсипвам в тава с размери приблизително 20/35 см, предварително обилно намазана с меко масло.
Отгоре подреждам резени от втората праскова и поръсвам с малко кафява захар.
Печем плодовия сладкиш на 170 градуса с вентилатор до суха клечка!
Готовият сладкиш с праскови се охлажда и поръсва по желание с малко пудра захар. Може да се сервира с допълнително пресни плодове и млечен сладолед.
Вкусно! Идеална комбинация между праскови, карамелен вкус от кафявата захар, коричката е много хубава, а какаото в сместа придава една шоколадова нотка.
Оригиналната рецепта е с ябълки, но аз малко я промених с този ароматен плод, прасковата! Мисля, че се получи добре и така немският сладкиш с праскови.