Начин на приготвяне
Нарежете кайсиите и прасковите на резени, поръсете ги с малко канела и счуканите орехи. Разбийте маслото със захарта и добавете яйцата постепенно. Прибавете прясното мляко и пресятото брашно с бакпулвера. Накрая разбъркайте сместа с ванилията и намачканите на каша кайсийки.
Намазнете и леко набрашнете тава с диаметър 25 см. Изсипете сместа, разпределете плодовете равномерно и покрийте с 1/4 от тестото, която сте заделили предварително. Гребвайте от сместа с лъжица, за да направите шахматни ленти върху плодовете.
Сложете сладкиша да се пече незагрята фурна на умерена температура. Когато се надигне и позапече, намалете градусите и допечете до готовност. Може да поднесете, поръсен с пудра захар.
Коментари