Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Плодови Сладкиши»Немски сладкиш с праскови

Немски сладкиш с праскови

ЛюдмилаЛюдмила
Иноватор
5156k1k3k5
Немски сладкиш с праскови
Снимка: Людмила
1 / 4
08/09/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Идеална комбинация между праскови, карамелен вкус от кафявата захар, коричката е много хубава, а какаото в сместа придава една шоколадова нотка"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • бакпулвер - 10 г
  • ванилова захар - 10 г
  • кисело мляко - 1/2 ч.ч.
  • брашно - 1.5 ч.ч.
  • какао - 1 ч.л.
  • краве масло - 1/3 ч.ч.
  • праскови - 2 големи
  • кафява захар - за пръсване
  • пудра захар
  • краве масло - меко, за намазване на тавичката
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За немския сладкиш разбивам яйцата с вилица и постепенно прибавям захарта, какаото, киселото мляко с бакпулвер, маслото, което съм стопила, едната праскова, нарязана на едро, брашното.

Получава се гъсто, плътно тесто, което изсипвам в тава с размери приблизително 20/35 см, предварително обилно намазана с меко масло.

Отгоре подреждам резени от втората праскова и поръсвам с малко кафява захар.

Печем плодовия сладкиш на 170 градуса с вентилатор до суха клечка!

Готовият сладкиш с праскови се охлажда и поръсва по желание с малко пудра захар. Може да се сервира с допълнително пресни плодове и млечен сладолед.

Вкусно! Идеална комбинация между праскови, карамелен вкус от кафявата захар, коричката е много хубава, а какаото в сместа придава една шоколадова нотка.

Оригиналната рецепта е с ябълки, но аз малко я промених с този ароматен плод, прасковата! Мисля, че се получи добре и така немският сладкиш с праскови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: