Начин на приготвяне
Привет! Домашни соленки с просо и семена!
Наистина нетипично, но пък вкусно!
Имах останало сварено просо една чаша и го смесих с натрошено сирене, един сварен и смачкан картоф, сол на вкус, едно яйце, щипка суха мая, брашно тип 00 до гъсто лепкаво тесто - около чаша.
Прибавих и струйка олио. Намазах тава с мазнина - свършила ми е хартията за печене, без да разбера.
Разстлах с ръце на тънък слой по дъното сместа и нарязах с остър нож на правоъгълници. Отгоре поръсих с микс семена, които притиснах леко с ръка.
Пекох соленките на 200 °C до готовност.
След като извадих тавата от фурната, охладих и с помощта на нож извадих соленките.
Ако с помощта на хартия за печене разточите тестото между два листа ще е по добре и по лесно ще отлепите здравословните соленки.
Желая ви чудесен ден и хапнете вкусно домашни соленки с просо!