Начин на приготвяне
Много лесно и бързо веган брауни, за което трябва само да разделите сухите и течните съставки в две отделни купички и след това да ги съедините.
Всичко разбърках с лъжица.
Накиснете семената чиа в 6 супени лъжици вода, разбъркайте и ги оставете да престоят 30 минути, докато набъбнат.
След това ги сложете в купа и прибавете към тях течните съставки (сиропа от агаве, който може да го замените със същото количество кленов сироп, разтопено кокосово масло, млякото и нарязани на ситно 5 фурми.
Ползвах пресни фурми без захар. Разбъркайте.
В друг съд смесете сухите съставки (кокосово брашно, рожков и бакпулвер). Разбъркайте ги и ги добавете на части към течните съставки.
Накрая прибавете едро нарязаните орехи.
Разпределете сместа в подходяща тавичка и заравнете.
Сложете веган сладкиша да се пече в предварително загрята фурна на 180 °C за 30 минути до суха клечка.
След изпичане оставете браунито леко да се охлади и след това нарежете.
Веган брауни с кокосово брашно е разкошно :)