Начин на приготвяне
Започнете с ганаша, в метален съд смесете начупения шоколад на малки парчета и сметаната. Поставете на слаб огън и бъркайте до пълно разтваряне на шоколада, премахнете от огъня.
Периодично разбърквайте шоколадовата смес, за да не образува коричка, докато се охлади напълно. Охладения и вече сгъстил се шоколадов ганаш разбийте с миксер на висока степен на миксера
За шоколадовите блатове разбийте яйцата с захарта и ваниловата захар, докато захарта се разтвори. Прибавете олиото, киселото мляко и отново разбъркайте.
Отделно пресейте брашното, какаото и прибавете бакпулверите, разбъркайте. В блендер смелете бисквитките с едно две завъртания на по-едри трохи.
В яйчената смес прибавете, първо, сместа от брашно, какао и бакпулверите, а после и бисквитените трохи, разбъркайте до еднородна смес.
От сместа изпечете 4 блата във форма за торта (с диаметър 24 см), постлана с хартия за печене, на 180 °C за около 20-25 минути.
Оставете блатовете да се охладят, а през това време сварете сиропа и оставете да се охлади.
С охладения сироп полейте равномерно блатовете и започнете да сглобявате шоколадовата торта, като редувате блат и ганаш, завършете с ганаш.
За декориране на Орео тортата използвах разтопен шоколад с лешници и трохи от блатовете!
Коментари