Шоколадова торта Орео

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
6421k2161
Шоколадова торта Орео1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
110 мин.
Порции
10

Необходими Продукти

  • за блатовете
  • захар - 2 ч.ч.
  • брашно - 1 и 3/4 ч.ч.
  • какао - 3/4 ч.ч. неподсладено
  • сода бикарбонат - 2 ч.л.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • яйца - 2 бр.
  • айрaн - 1 ч.ч.
  • кафе - 1 ч.ч. сварено
  • масло - 1/2 ч.ч. разтопено
  • ванилия - 2 пак.
  • чипс - 100 грама шоколадов
  • за крема
  • масло - 1 пакетче безсолно
  • масло - 1 пакетче осолено
  • ванилия - 2 пак.
  • бисквити - 1 пакет Орео
  • за топинга
  • шоколад - 50 г натурален
  • сметана - 1/2 ч.ч.
  • мед - 2 с.л.
  • пудра захар - 500 г
  • прясно мляко - 3 - 4 с.л. много студено мляко
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете в мискер захарта, яйцата и маслото. Когато се смесят, добре добавете айрана и кафето. Постепенно добавете сухите съставки и бъркайте на средна скорост 5-10 минути. Добавете шоколадовия чипс и разбъркайте на ръка, колкото да се пръснат равномерно.

От това количество можете да направите 2 големи или няколко по-малки блата. Печем на 200 градуса за около 35 минути.

Готовите блатове оставяме да се охладят леко. Разбиваме с миксер двата вида масло. Внимателно добавяме ванилията и захарта. Към края добавяме млякото и счуканите бисквитки.

На водна баня разтопете шоколада. Когато е готов, добавете затоплената предварително сметана и бъркайте. Добавете разтопения мед и малко ванилия. Топингът не трябва да престоява много дълго така, за да не се втвърди.

Готовите блатове мажем с маслен крем. Украсяваме тортата с топинг и бисквитки Орео. По желание добавете и цветни захарни орнаменти.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Галина Дулева
Галина Дулева
Искам да попитам може ли да стане рецептата без единия вид масло?
08.01.2017 19:00
1