Начин на приготвяне
Смесете в мискер захарта, яйцата и маслото. Когато се смесят, добре добавете айрана и кафето. Постепенно добавете сухите съставки и бъркайте на средна скорост 5-10 минути. Добавете шоколадовия чипс и разбъркайте на ръка, колкото да се пръснат равномерно.
От това количество можете да направите 2 големи или няколко по-малки блата. Печем на 200 градуса за около 35 минути.
Готовите блатове оставяме да се охладят леко. Разбиваме с миксер двата вида масло. Внимателно добавяме ванилията и захарта. Към края добавяме млякото и счуканите бисквитки.
На водна баня разтопете шоколада. Когато е готов, добавете затоплената предварително сметана и бъркайте. Добавете разтопения мед и малко ванилия. Топингът не трябва да престоява много дълго така, за да не се втвърди.
Готовите блатове мажем с маслен крем. Украсяваме тортата с топинг и бисквитки Орео. По желание добавете и цветни захарни орнаменти.
Коментари