Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Пъстърва в бира с гарнитура от задушени картофи

Пъстърва в бира с гарнитура от задушени картофи

Петя СтойневаПетя Стойнева
Новак
1402k186
Пъстърва в бира с гарнитура от задушени картофи
Снимка: Петя Стойнева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4
"Е, как - пъстърва в бира с гарнитура от задушени картофи задължително се сервира с чаша бира"

Необходими Продукти

  • пъстърва - 4 бр.
  • бира - 500 мл
  • лимон - 2 броя
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • салвия - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • мащерка - 1 с.л.
  • чесън - 5 скилидки
  • сол
  • зехтин
  • копър
  • магданоз
  • картофи - 800 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подправките се смесват и с тях се намазва осолената пъстърва.

Поставя се в тава, покрива се с бирата и зехтина и се пече за около 45 минути в умерена фурна.

Картофите се сваряват до пълна готовност и се нарязват на кубчета.

Задушават се в зехтина, подправят се с чесън, копър и магданоз.

Изпечената пъстърва се сервира топла с лимон и гарнитура от задушените картофи.

Е, как - пъстърва в бира с гарнитура от задушени картофи задължително се сервира с чаша бира :)

Друга подобна рецепта, която можем да ви препоръчаме е за пъстърва на тиган поднесена с традиционна картофена салата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: