Задушени картофи с коричка

ГеновеваГеновева
Готвач
1381k1k2
Задушени картофи с коричка
Снимка: Геновева
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Майсторлъкът е да приготвиш картофките така, че отвътре да се топят в устата, а отгоре да са покрити с хрупкава коричка"

Необходими Продукти

  • картофи - 1 кг
  • сол
  • черен пипер
  • зехтин
  • риган
  • чубрица
  • червен пипер
  • бира - 50 мл
  • универсална подправка - на Маги
  • чесън - 3 скилидки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват и се измиват, след което се режат на дебели колелца в подходяща тава. Посоляват се със сол, черен пипер, червен пипер, зеленчуковата подправка, чубрица и риган. Разбъркват се добре с лъжица.

След това режем обеления чесън на колелца също, поливаме със зехтин обилно и наливаме бирата. Разбъркваме отново и покриваме тавата с алуминиево фолио.

Печем картофите в загрята фурна, като ги проверяваме от време навреме дали са готови сготвени. Когато картофите са се задушили и омекнали, махаме фолиото и оставяме картофите да се дозапекат, за да хванат хубава коричка.

Когато се запекат картофите, ги изключваме и сервираме топли. Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: