Задушени картофи на фурна

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
7985k1k11
Задушени картофи на фурна
Снимка: Рая Андонова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
5
"Може да поднесете тези картофки и като гарнитура и като основно ястие Изборът е ваш"

Необходими Продукти

  • картофи - 1 кг
  • зелен лук - 1 стръкче
  • моркови - 1 бр.
  • домати - 1 бр.
  • олио
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват и нарязват по дължина. Лукът и морковът се нарязват на ситно. Доматът се нарязва на кубчета.

В тенджера се слага олио и като се загрее, се слагат лукът и морковът да се запържат. След това се добавят картофите и се налива вода почти да се покрият. Оставят се да се задушат със затворен капак.

В друг съд се сгорещява олио и в него се слага червен пипер. Разбърква се добре, докато се разтвори червеният пипер. След това се изсипва при картофите. По желание може да се поръси още, ако не е достатъчно, или да се добави малко доматено пюре.

Когато са почти готови, се добавят подправките и доматът и ако водата е много, може да се остави да ври с отворен капак.

Когато е готово, се изсипва в тава да се запекат картофите на 180 градуса.

Задушените картофи на фурна са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: