Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Аламинути»Корейска салата от калмари и моркови

Корейска салата от калмари и моркови

IvelinaIvelina
Мастър Шеф
6478k2k4
Корейска салата от калмари и моркови2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
12 мин.
Готвене
12 мин.
Общо
24 мин.
Порции
4
"Сервирайте с леко леко трапезно вино, лимонена водка, джин. Насладете се на вкусна и здравословна корейска салата от калмари и моркови!"

Необходими Продукти

  • калмари - около 400 г туби
  • моркови - около 200 г
  • лук - 2 бр.
  • чесън - 2 скилидки
  • лют червен пипер
  • кориандър - смлян
  • зеленчуци - различни пресни
  • плодов оцет - натурален
  • олио
  • сусамово олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете калмари в подсолена вода. Първи вариант е да сварите сварите калмарите във вряща вода за 3-4 минути, не повече, иначе ще станат твърди.

Има друг вариант, който избрах този път: пускам една по една тубите във вряща вода, изчаквам 1 минута и изваждам. Така сварете мекотелото на няколко стъпки. Не е нужно да хвърляте всичко в тенджерата наведнъж.

Охлаждаме калмарите. Лукът се нарязва на тънки полукръгчета. Настъргани моркови. Можете да използвате специално ренде за корейски моркови.

Залейте зеленчуците с вряща вода, затворете купата с капак и оставете за 15 минути.

Охладените калмари нарежете на лентички.

Към морските дарове добавете соев сос, оцет, захар и щипка сол. Разбъркваме.

Изцедете лука и морковите от излишната вода и ги добавете към калмари.

Добавете чесън, прекаран през преса, подправки. Препоръчително е да използвате смес от корейски подправки за готвене.

Разбъркваме салатата с моркови.

Залейте салатата с врящо растително масло и разбъркайте добре. Покрийте салатата от калмари с моркови и лук и оставете в хладилника за няколко часа или цяла нощ. Колкото по-дълго се овкусява салатата с калмари, толкова по-вкусна става. Преди сервиране по желание добавете пресни магданоз или кориандър.

Използвайки калмари и моркови като основни компоненти, можете да приготвите различни вкусни и здравословни салати. И калмарите, и морковите са ценни и много здравословни хранителни продукти, те съдържат много вещества, необходими на човешкото тяло.

Калмарите практически не съдържат мазнини, а морковите се абсорбират по-добре с мазнини. Следователно дресинги за такива салати се правят най-добре на базата на растително масло.

Сервирайте с леко леко трапезно вино, лимонена водка, джин. Насладете се на вкусна и здравословна Корейска салата от калмари и моркови. !

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: