Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Салата от калмари и моркови по корейски

Салата от калмари и моркови по корейски

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Салата от калмари и моркови по корейски1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
25 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • калмари - 400 г
  • моркови - 4 бр.
  • къри - 1 щипка
  • черен пипер - 1/4 ч.л. млян
  • сол - 1 щипка
  • захар - 10 г
  • зехтин - 30 мл
  • оцет - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Калмарите се почистват от ципата и вътрешностите. Пускат се във вряла вода и се вадят след 4 минути.

Оставят се да се охладят и се нарязват на много тесни ивици. Морковите се обелват и се настъргват на ситно.

Добавя се кърито, черният пипер, солта, захарта, оцетът и зехтинът и всичко се смесва.

Добавят се ивиците от калмарите и всичко се разбърква. Оставя се за 10 минути и се сервира.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: