Начин на приготвяне
Сварете калмари в подсолена вода. Първи вариант е да сварите сварите калмарите във вряща вода за 3-4 минути, не повече, иначе ще станат твърди.
Има друг вариант, който избрах този път: пускам една по една тубите във вряща вода, изчаквам 1 минута и изваждам. Така сварете мекотелото на няколко стъпки. Не е нужно да хвърляте всичко в тенджерата наведнъж.
Охлаждаме калмарите. Лукът се нарязва на тънки полукръгчета. Настъргани моркови. Можете да използвате специално ренде за корейски моркови.
Залейте зеленчуците с вряща вода, затворете купата с капак и оставете за 15 минути.
Охладените калмари нарежете на лентички.
Към морските дарове добавете соев сос, оцет, захар и щипка сол. Разбъркваме.
Изцедете лука и морковите от излишната вода и ги добавете към калмари.
Добавете чесън, прекаран през преса, подправки. Препоръчително е да използвате смес от корейски подправки за готвене.
Разбъркваме салатата с моркови.
Залейте салатата с врящо растително масло и разбъркайте добре. Покрийте салатата от калмари с моркови и лук и оставете в хладилника за няколко часа или цяла нощ. Колкото по-дълго се овкусява салатата с калмари, толкова по-вкусна става. Преди сервиране по желание добавете пресни магданоз или кориандър.
Използвайки калмари и моркови като основни компоненти, можете да приготвите различни вкусни и здравословни салати. И калмарите, и морковите са ценни и много здравословни хранителни продукти, те съдържат много вещества, необходими на човешкото тяло.
Калмарите практически не съдържат мазнини, а морковите се абсорбират по-добре с мазнини. Следователно дресинги за такива салати се правят най-добре на базата на растително масло.
Сервирайте с леко леко трапезно вино, лимонена водка, джин. Насладете се на вкусна и здравословна Корейска салата от калмари и моркови. !