Начин на приготвяне
Тази вкусна морковена салата е създадена от руските корейци, които били депортирани през 1937 г. Тя е заместила корейското блюдо панчханов.
Морковите се режат или настъргват по дължина на тънки ивици, посоляват се и се оставят под наклон да се изцеди водата.
През това време лукът се реже на ситно и се запържва на среден огън в мазнината, докато придобие златист цвят.
След като изключим котлона, към лука се добавя ситно нарязаната чушка и семената кориандър, разбъркваме и оставяме да изстине.
Тази смес се добавя към морковите, разбърква се и доовкусява със ситно нарязания чесън и оцет.
Количествата на сол, оцет, чесън могат да бъдат намалявани или увеличавани по ваш вкус.
Салатата Моркови по корейски трябва да остане в хладилник поне за няколко часа, а най-добре за цяла вечер.
Тъй като аз изяждам половината още преди да я поставя в хладилника обаче, (под предлог, че я опитвам на вкус) винаги правя двойна доза.