Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Салата с карфиол и киноа с таханов дресинг

Салата с карфиол и киноа с таханов дресинг

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
7985k1k11
Салата с карфиол и киноа с таханов дресинг
Снимка: Рая Андонова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Полезна, по-полезна, най-полезна салата с киноа"

Необходими Продукти

  • карфиол - ½ глава
  • нахут - 1 консерва
  • червен лук - 1 глава, малка
  • зехтин - 2 с.л.
  • пушен червен пипер - 1 ч.л.
  • чесън на прах
  • лук на прах
  • кимион
  • сол
  • киноа - ½ ч.ч.
  • авокадо - 1 бр.
  • лимони - 1 бр.
  • магданоз - ½ връзка
  • тахан - 1 с.л.
  • хумус - 1 с.л.
  • мед - 1 ч.л.
  • чесън - 2 скилидки, наситнени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Карфиолът се разделя на розички. Лукът се реже на полумесеци. Прибавя се отцеденият нахут.

Добавят се подправките - пушен червен пипер, кимион, чесън и лук на прах, сол и зехтин. Разбърква се добре и се изсипва върху хартия за печене.

Пече се в загрята на 200-250 °C фурна до омекване на карфиола и запичане.

През това време киноата се измива и се слага с 1 ч.ч. вода да заври. Когато това стане, се оставя на изключения котлон с капака, докато поеме водата.

Авокадото се обелва и нарязва на кубчета. Наситняват магданозът и чесънът.

За дресинга се смесват таханът и хумусът. При тях се изцежда сокът от лимона. Добавя се медът и сол. Разбърква се добре до хомогенност и се смесва с магданоза и чесъна.

За финиш на салатата с киноа, накрая в дълбока купа се изсипва готовата киноа, запечените зеленчуци с нахута, авокадото и се залива с дресинга.

Хапнете вкусна и полезна салата с карфиол и киноа с таханов дресинг.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: