Начин на приготвяне
Карфиолът се разделя на розички. Лукът се реже на полумесеци. Прибавя се отцеденият нахут.
Добавят се подправките - пушен червен пипер, кимион, чесън и лук на прах, сол и зехтин. Разбърква се добре и се изсипва върху хартия за печене.
Пече се в загрята на 200-250 °C фурна до омекване на карфиола и запичане.
През това време киноата се измива и се слага с 1 ч.ч. вода да заври. Когато това стане, се оставя на изключения котлон с капака, докато поеме водата.
Авокадото се обелва и нарязва на кубчета. Наситняват магданозът и чесънът.
За дресинга се смесват таханът и хумусът. При тях се изцежда сокът от лимона. Добавя се медът и сол. Разбърква се добре до хомогенност и се смесва с магданоза и чесъна.
За финиш на салатата с киноа, накрая в дълбока купа се изсипва готовата киноа, запечените зеленчуци с нахута, авокадото и се залива с дресинга.
Хапнете вкусна и полезна салата с карфиол и киноа с таханов дресинг.