Начин на приготвяне
Сварете киноата за 10-12 минути, прецедете и оставете да изстине.
Измийте листата от маруля, подсушете ги с кухненска хартия и накъсайте.
Нарежете на едри кубчета кашкавала или сирене, каквото ви харесва. Яйцата обелете и нарежете на четвъртинки.
Пригответе дресинг за салатата, като смелите сушените домати със зехтина, сол и балсамовия оцет. Ако доматките са малки, сложете повече. Накълцайте на ситно зеления лук и прибавете към дресинга.
Смесете в купа киноата и марулята и ги разбъркайте с дресинга с лук и сушени домати. Според вашият вкус добавете още зехтин, оцет или сол.
Прехвърлете овкусената салата с киноа в подходяща за поднасяне чиния или купа, и отгоре сложете кубчетата кашкавал и четвъртинките яйца.
Поръсете с прясно смлян черен пипер и сервирайте салатата от киноа с дресинг от сушени домати.
Добър апетит с тази богата здравословна салата!