Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Аламинути»Кето патладжан с подправки и таханов дресинг

Кето патладжан с подправки и таханов дресинг

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
7985k1k11
Кето патладжан с подправки и таханов дресинг
Снимка: Рая Андонова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
2
"Апетитни и сочни кръгчета пържен патладжан, гарнирани с много вкусен таханов сос - няма да как не ви се харесат"

Необходими Продукти

  • патладжани - 1 бр.
  • сол
  • чесън на прах
  • риган
  • мащерка
  • кимион
  • кориандър
  • пушен червен пипер
  • олио
  • Дресинг
  • сусамов тахан - 1 ч.л.
  • мисо паста - 1 ч.л.
  • мед - 1 ч.л.
  • оризов оцет - 1 ч.л.
  • джинджифил на прах - 1 щипка
  • вода
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжанът се нарязва на кръгове с дебелина около 1 см.

На всеки кръг от едната страна с нож се правят прорезни линии в едната посока и след това отново в другата, за да стане като решетка.

Подправките се смесват с малко олио и се разбърква добре.

Всяко парче се намазва с тази смес от прорязаната страна.

В малко сгорещено олио се запържва патладжанът, първо, от намазаната страна, а след това и от другата.

Когато е готов пърженият патладжан, се оставя да се отцеди, ако има излишна мазнина, и да изстине.

През това време се смесват продуктите за тахановия сос.

Апетитни и сочни кръгчета пържен патладжан - кето патладжан с подправки и таханов дресинг.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: