Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Салата с карфиол и риба тон

Салата с карфиол и риба тон

JuliyaJuliya
Помощник Готвач
5377k2k1
Салата с карфиол и риба тон
Снимка: Juliya
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Надали сте опитвали скоро такава есенна вкусотия - салатата с карфиол и риба тон"

Необходими Продукти

  • карфиол - 250 г
  • риба тон - 1 консерва
  • зелен грах - 50 г (замразен)
  • зелени маслини - 50 г
  • краставици - 1/2 бр.
  • лук - 1/2 глава
  • босилек - 1/2 ч.л. (сушен)
  • лайм - 1/2 бр.
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • зехтин - 4 - 6 с.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете в подсолена вода за 5-7 минути разделения на цветчета карфиол, в края на готвенето добавете граха.

Отцедете ги и охладете.

Нарежете лука на тънките полуколелца, а краставиците и маслините - на парчета.

Отцедете рибата тон от соса, сипете я в купа и разбъркайте с вилица.

Прибавете нарязания на тънки полумесеци лук, нарязаните краставици и маслини, карфиола и граха.

В малка купичка пресирайте чесъна, добавете зехтина, босилека, сока от лайма, сол и черен пипер и разбъркайте.

Овкусете салатата с дресинга, разбъркайте добре и оставете за 15 минути, за да се смесят вкусовете.

Салатата с карфиол и риба тон е много вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: