Начин на приготвяне
Накъсайте карфиола на розички и го сварете в подсолена вода с резенче лимон. Прецедете и намачкайте с вилица.
В тиган загрейте чашка зехтин. Запържете за кратко скилидка чесън до златисто и я извадете.
В ароматизирания зехтин изсипете карфиоленото пюре. Добавете една консерва риба тон, от която предварително сте излели олиото.
Разбъркайте продуктите и отдръпнете съда от котлона.
Сварете пастата - най-добре де са са пенне ригате, във вряща подсолена вода според указанието за време върху опаковката. Прецедете и веднага прехвърлете в тигана с карфиола.
Налейте малък черпак от водата, в която сте сварили пастата. Върнете тигана на котлона за 4-5 мин, като бъркате непрекъснато, докато пастата се овкуси добре.
Насипете горещата паста с карфиол и риба тон в чинии, поръсете с щипка настъргана лимонова кора и поднесете веднага.
Ще се учудите колко е вкусна!
Да ви е сладко!