Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Лазаня»Лека лазаня с тиквички

Лека лазаня с тиквички

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Лека лазаня с тиквички1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
65 мин.
Порции
6
"За всички, които обожават лазаня е тази лека лазаня с тиквички - вкусна, топяща се в устата и не толкова калорична"

Необходими Продукти

  • кори за лазаня - 9 броя
  • зехтин - 1 супена лъжица
  • лук - 1 глава
  • тиквички - 700 грама
  • чесън - 2 скилидки
  • сирене - 250 грама крема
  • кашкавал - 50 - 100 грама, може и сирене чедър
  • доматен сос - 350 грама, може и пюре
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурната се загрява до 220 градуса. В голям съд се кипва вода и се пускат за 5 минути корите за лазаня. След това корите се измиват със студена вода и се поръсват с малко мазнина, за да не залепват.

Накълцайте лука и го задушете в голям тиган с олио или зехтин. Настържете тиквичките и чесъна и след три минути ги прибавете към лука в тигана.

След като тиквичките омекнат се добавя 2/3 от сиренето и кашкавала, разбърква се и се овкусява.

Доматеният сос се загрява в микровълнова печка.

В голяма тава започнете да редите лазанята. Започва се от тиквичките, лист лазаня и доматен сос. Най-отгоре сложете крема сирене и настържете кашкавал.

Пече се около 10 минути в горната част на печката, докато сиренето не стане златисто.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.9
516
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Spojf
Spojf
Съгласна съм, че корите не се варят. Но останалото е точно, много вкусна се получи.
02.08.2013 21:38
3
dzuliy
dzuliy
korite za lazany ne se topyt v voda veche.
20.06.2013 18:24
1
1