Начин на приготвяне
Като начало започваме с подготовката на пълнежа.
Първо е спаначената плънка: Сложете зехтин в тигана, след това добавете ситно нарязания лук и чесъна и оставете да къкри. Когато лукът омекне, добавете ситно нарязания бекон и оставете да къкри за няколко минути.
Добавете замразения спанак и оставете да къкри за десет минути. Поръсете със сметана за готвене, добавете черния пипер и оставете да се къкри за десет минути.
Втора е плънката за нашата вегетарианска лазаня е от изварата: Разбийте яйцето и смесете с изварата.
Намажете огнеупорна правоъгълна тава с масло. Подредете корите за лазаня, след това намажете с плънката от извара, след това със спаначена плънка.
Така повторете процедурата три пъти, след което изсипете върху последната кора доматения сос.
Печете лека лазанята на 200 °C за половин час.