Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Лазаня»Моята лека лазаня

Моята лека лазаня

редакция:
LenkaLenka
Мастър Шеф
5451492k
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Моята лека лазаня
Снимка: Lenka
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6
"Дори и да не сте фен на пастата, вие ще станете такъв след тази лесна и сочна лазаня!"

Необходими Продукти

  • кора за лазаня - 1 пакет
  • спанак - 200 г
  • извара - 200 г
  • яйца - 1 бр.
  • лук - 1 бр.
  • заквасена сметана - 100 мл готварска
  • бекон - 50 г
  • чесън - 3 скилидки
  • доматен сос - 30 мл
  • масло - 25 г
  • зехтин - 20 мл
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Като начало започваме с подготовката на пълнежа.

Първо е спаначената плънка: Сложете зехтин в тигана, след това добавете ситно нарязания лук и чесъна и оставете да къкри. Когато лукът омекне, добавете ситно нарязания бекон и оставете да къкри за няколко минути.

Добавете замразения спанак и оставете да къкри за десет минути. Поръсете със сметана за готвене, добавете черния пипер и оставете да се къкри за десет минути.

Втора е плънката за нашата вегетарианска лазаня е от изварата: Разбийте яйцето и смесете с изварата.

Намажете огнеупорна правоъгълна тава с масло. Подредете корите за лазаня, след това намажете с плънката от извара, след това със спаначена плънка.

Така повторете процедурата три пъти, след което изсипете върху последната кора доматения сос.

Печете лека лазанята на 200 °C за половин час.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: