Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Предястие от яйца в сос

Предястие от яйца в сос

Предястие от яйца в сос
Снимка: Иван иванов
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
1
"Предястие от яйца в сос или как да приготвите нещо впечатляващо с варени яйца и още някои съставки."

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • олио - 200 мл
  • зехтин - 100 мл
  • розмарин - 1 стрък
  • лук - 1 глава (малка)
  • моркови - 1 брои (по - малък)
  • зелени чушки - 1 брой
  • домати - 3 броя (средни)
  • доматена паста - 1 с.л.
  • пушек на прах - 1/4 ч.л. (или барбекю сос вътре има пушек 1/2 ч.л.)
  • сол - 3 щипки
  • захар - 1 щипка
  • черен пипер - 1 - щипка
  • чесън - 1 скилидка
  • вода - 200 мл
  • заквасена сметана - 2 ч.л.
  • чери домати - 1 брои
  • сос песто - 1 ч.л.
  • пилешки бульон - 1 кубче
  • масло - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме яйцата рохки, белим ги и ги пържим в 200 мл. олио до златисто. Вадим ги върху хартия, за да не са така мазни.

За соса: запържваме в зехтина лук, моркова, зелена чушка, чесън, домат, нарязани на ситно.

После добавяме сол, черен пипер, розмаринът, пушек (bbq соса), бульона, маслото, доматената паста и оставяме да къкри до готовност.

Аз го направих на тиган за 30 мин.

После се маха розмарин стръкът и се пасира. Върху соса редим нарязаните яйца.

Заквасената сметана се слага отстрани на чинията с малко песто и чери домати, нарязани на две.

Предястието от яйца в сос е готово. Вкусно е ефектно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: