Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с яйца»Пълнени яйца»Предястие с пълнени яйца

Предястие с пълнени яйца

Предястие с пълнени яйца
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
40 мин.
"Прости продукти, приготвени и поднесени с много любов"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр. домашни
  • пълнозърнест хляб - 5 - 6 филии
  • плънка
  • майонеза - 2 с.л. с връх
  • топено сирене - 2 триъгълничета
  • кашкавал - 1 с.л. настърган
  • чесън - 2 бр. скилидки
  • шарена сол - на вкус
  • куркума - 2 щипки
  • черен пипер - 2 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряват се яйцата до твърд жълтък, обелват се и срязваме на две половинки.

Жълтъците се отделят, а всяка половинка белтък отдолу се изрязва леко да стои стабилно.

В купа смесваме майонеза, триъгълничета топено сирене, настърган кашкавал и с вилица се разбърква добре.

Добавят се пресовани скилидки чесън и подправките, отново се разбърква.

Хлябът се препича на тостер, върху него поставяме пълнено яйце и гарнираме с кръгчета краставички.

Отгоре яйцата се поръсват с натрошен жълтък и парче маслина.

Вкусотия!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: