Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с яйца»Пълнени яйца»Празнично предястие с яйца

Празнично предястие с яйца

Празнично предястие с яйца
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
7 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
17 мин.
Порции
3
"Празнични пълнени яйца - декорирайте по собствен вкус и сервирайте!"

Необходими Продукти

  • яйца - 6 бр.
  • авокадо - 1 бр.
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • сирене - 50 г, Дунавия
  • черен пипер - 3 щипки смлян
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете яйцата в подсолена вода до степен твърд жълтък. Охладете, обелете ги и ги разрежете на две равни половинки. Отделете твърдия жълтък и го оставете настрани.

Обелете авокадото, премахнете ядката и нарежете месестата част на малки парченца. Сложете ги в купичка и с помощта на вилица ги намачкайте. Добавете лимоновият сок, сиренето, жълтъците от яйцата. Размачкайте и разбъркайте всички съставки до кремообразна смес, след което напълнете половинките белтъци.

Декорирайте пълнените яйца по собствен вкус и сервирайте!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: