Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Зеленчукова салата»Свежа салата от тиквички и моркови

Свежа салата от тиквички и моркови

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Свежа салата от тиквички и моркови6 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Общо
15 мин.
Порции
2
"Свежа салата от тиквички и моркови, която да поднесете с любимо питие."

Необходими Продукти

  • тиквички - 2 бр. млади и хрупкави
  • моркови - 2 бр. големи
  • чесън - 2 скилидки или на вкус
  • сок от лайм - от 2 бр. лайм (малки)
  • зехтин - на вкус (екстра върджин)
  • сол - на вкус
  • кимион - 2 щипки (фино смлян)
  • черен пипер - 1 щипка (фино смлян)
  • магданоз - 5 - 6 стръка, пресен
  • пармезан - или Гранада Падано, Манчего и т.н.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте добре зеленчуците. Обелете морковите и чесъна, а тиквичките за салатата само почистете от краищата без да ги белите.

Нарежете моркова и тиквичката на много тънки ленти с помощта на белачка за зеленчуци. Чесъна направете на тънки кръгчета.

Изцедете в купичка сока от цитусите и добавете зехтин, сол, черен пипер и кимион. Разбийте добре и сипете свежия дресинг при зеленчуците. Накрая добавете наститнения магданоз. Разбъркайте добре и поднесете със твърдо зряло сирене тип Пармезан, Манчего или Гранада Падано (на тънки парченца).

Добър апетит!

Свежата салата от тиквички и моркови може да поднесете с бяло вино.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: