Начин на приготвяне
Нарязвате свинското каре на филийки с дебелина около 1.5-2 см.
Покриваме дъното на купа с капак със сол, върху нея редим един ред месо, поръсваме хубаво отвсякъде със сол, отгоре пак месо и така, докато не свърши месото. Захлупваме и оставяме около 8 часа в хладилник.
Ако обичате по-солено, може и 10 часа, но за нас 8 е идеално.
Вадите месото от кутията и го измивате от солта. Оставяте да се отцеди, като през това време смесвате чубрица и червен пипер, а ако искате, може да добавите други подправки според вкуса ви.
Вземате всяко парче месо, овалвате го хубаво отвсякъде в подправките, пробивате с дебела игра и прокарвате конец. След като сте готови с всички парчета, ги окачвате да съхнат.
Ние го правим в мазето, вие може да прецените къде ще е удобно за вас.
След 3-4 дни свинската пастърма е готово за консумация, но ако е влажно, може и повече време да отнеме сушенето на месото.
Като го опитате ще прецените дали пастърмата ви е готова.
Коментари