Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Бирени мезета»Пилешки крилца на скара с чесън и лук

Пилешки крилца на скара с чесън и лук

Пилешки крилца на скара с чесън и лук
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Перфектното бирено мезе за вашето събиране със със съседите или когато ви се хапва мръвка на скара."

Необходими Продукти

  • пилешки крилца - 1 кг
  • черен пипер - на вкус
  • олио
  • сол
  • марината
  • джинджифил - пресен 3 см
  • чесън - 1 скилидка
  • пилешки бульон - 1/2 ч.ч.
  • доматен сос - 1 ч.ч.
  • соев сос - 2 с.л. тъмен
  • оцет - 3 с.л.
  • мед - 3 с.л.
  • лук - 1 глава
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме си добре джинджифила и заедно с почистените чесън и лук ги смиламе.

Към тях добавяме доматеното пюре, наливаме бульона, оцета, соевия сос

Прибавяме меда, соса и всичко това разбъркваме много добре.

Получава се марината за пилешко, с която заливаме измитите и почистени пилешки крилца.

Разбъркваме и прибираме в хладилника, като оставяме за 5-6 часа.

Когато ги извадим за поставяне в скарата, ги подсушаваме с хартия и поръсваме със сол и смлян черен пипер на вкус.

Предварително сме загрели скарата и намазали обилно с олио.

Подреждаме крилцата на скара, оставяме да се пекат от едната страна и обръщаме периодично.

Намазваме с маринатата, след като сме обърнали.

Подреждаме в чиния и поднасяме пилешките крилца на скара с чесън и лук в компанията на изстудена бира.

Перфектното бирено мезе за вашето събиране със със съседите или когато ви се хапва мръвка на скара.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: